FFWB = Föreningen för Winns Bevarande

5-kampen 2015 i Blysjön!


Här ser ni årets tävlingsledare Jan Svensson. Eftersom vi är i natursköna Blysjön, var det naturligt att Jan tar över efter Sören Carlsson som har varit tävlingledare i 15 år.

 

OBS: Den som har minst med poäng vinner !!

Här började 5-kampen med traditionella grenen, kasta Hästsko.

Det brukar vara en gren som "bonden" i FFWB brukar vinna.

Men denna gång var det Jan S som snuvade Lars H på segern i grenen.

Poängställningen efter 1:a grenen.


Jan S, 1 poäng, Lars H, 2 poäng, Sören C, 3 poäng och Jan L, 4 poäng.


Vi vet ju av erfarenhet att grenen Pilkastning, brukar vara avgörande för tävlingen många gånger. Så även denna gång för Sören C tyvärr, han träffade nästan inte tavlan med 5 pilar. Bäst gick det för Jan S och Jan L de fick ihop 18 poäng Lars H fick 15 poäng på tavlan.

Poängställninen efter 2:a grenen.


Jan S, 2.5 poäng, Lars H, 5 poäng, Jan L, 5,5 poäng, Sören C, 7 poäng

Den 3:e grenen i tävlingen var Boll i Ring, en någorlunda ny gren. Här visar Jan L hur man hanterar den grenen, han vann på ett övertygande sätt. Skulle Jan L ta den 1;a inteckningen i von Rohmans pokal !!

Poängställningen efter 3:e grenen.


Jan S, 5,5 poäng, Jan L, 6,5 poäng, Lars H 7 poäng, Sören C, 11 poäng

Kubbkastning brukar nästan alltid vara med i 5-kampen, så även i år. Här ser vi Sören C i hans bästa gren för dagen. Han vann inte grenen, det gjorde Jan S. med 2 täffar. Lars H var den som missade alla !!

Poängställningen efter 4:e grenen.


Jan S, 6,5 poäng, Jan L 9 poäng, Lars H, 11 päng, Sören C, 13,5 poäng

Efter 4 grenar ser det ut som Jan S kommer att vinna. Men vinner Jan L skyttet och Jan S kommer sist i tävlingen blir det 1:a inteckningen för herr Larsson. Jan L visade sig vara en duktig skytt, han sköt ner nästan alla burkarna, strongt gjort. Men Jan S var inte så mycket sämre han kom på delad 2:a plats med Lars H.

Herr Carlsson sköt bort sig, som de Svenska Skidskyttarna ofta gör.

Poängställningen efter 5:e grenen.


Jan S, 9 poäng, Jan L, 10 poäng, Lars H, 13,5 poäng, Sören C 17,5 poäng

 

Men här har vi segraren 2015 när han mottager von Rohmans pokal av fjolårets mästare. Det är Jan Svenssons 9:e inteckning i von Rohmans pokal. Men man kan väl säga att sedan Jan L började på Svenska Friidrottsförbundet har han blivit bättre och bättre, men med 1 poäng vart han slagen av Jan Svensson. Nära skjuter ingen hare.


Ett stort grattis till Jan Svensson för hans 9:e inteckning.


FFWB riktar också ett stort Tack till Jan Svensson för en perfekt genomförd 5-kamp och ett bra årsmöte med tillhörande Kräftsupé!