FFWB = Föreningen för Winns Bevarande

5-kampen 2017, Färna Herrgård!


När FFWB genomförde den årliga 5-kampen utspelades något märkligt. Helt ny mästare som tog hem von Rohmans pokal efter en spännande 5 kamp!


Kan nämna att det 18:e Årsmötet och den avslutande middagen gick som vanligt, perfekt.


1:a grenen i årets 5-kamp var den gamla hederliga hästskokastning. Det legendariska spettet är med, så det gäller att komma så nära som möjligt.


Det brukar vara en gren som "bonden" i FFWB brukar vinna, men detta mästerskap blev "bonden" sist. Det var det Sören C som tog hem segern i den första grenen.


Sören C, 4 poäng, Jan S, 3 poäng, Jan L, 2 poäng och Lars H, 1 poäng.


Den andra grenen i årets 5-kamp var att kasta frisbee här gäller det att som i föregående gren komma så nära spettet som möjligt. Här blev det omvänt från första grenen. Vinnare Lars H


Lars H, 5 poäng, Jan L, 5 poäng, Sören C, 5 poäng, Jan S, 5 poäng


Efter 2 grenar är spänningen olidlig, jämnt så det förslår.


Den 3:e grenen i årets 5-kamp var Kasta ringar.

Brukar vara en svår gren och så var det i år också med undantag från Jan Larsson, tror att Jan prickade in 3 eller 4 ringar och tog förstås en rejäl ledning i 2017 års 5-kamp. Vi övriga missade alla ringarna !!


Poängställning efter 3:e grenen

 

Jan L, 9 poäng, Lars H, Sören C, och Jan S, 7 poäng


Den 4:e grenen som i år genomfördes inomhus efter årsmötet, var den traditonella grenen Pilkastning (pilar med magneter)


Efter det årliga årsmötet som i år var lite ovanlig. Revisionsberättelsen blev lite fördröjt detta år (berodde på styrelsens slarv) så att revisorn blev uppring och muntligt fick styrelsen ansvarsfrihet för 2016. Efter det lugnande beskedet kunde vi fortsätta med de två avslutande grenarna i 5-kampen.

Pilkastningen, här brukar det avgöras vilken som skall få lyfta pokalen 2017. Denna gång var det jämnt, som vanligt.


Lars H vann på 44 p, före Jan S, 37 p, Jan L, 36 poäng och Sören C 35 poäng.


Ställningen efter 4 grenar:


Lars H, och Jan L, 11 poäng, Jan S 10 poäng och Sören C, 8 poäng

När det blir delad segrare efter 5 grenar, blir det förstås särspel. Denna gång blev det att lägga en poker passsians till för vinnarna Jan Larsson och Jan Svensson.

Efter en spännade final korades till slut en vinnare av 2017 års 5-kamp!


Jan Larsson blev vinnaren av 2017 års femkamp !!


Efter 4 grenar fanns möjlighet för tre medlemmar att få lyfta pokalen 2017.

Nu började man känna att Jan Larsson var verkligen på hugget, vi ser på bild till vänster hur han kliar sig i huvudet och räknar ihop resultatet från 4 grenar.

Bilden till höger ser vi Sören C, han som var ansvarig för den    5 grenen. "Sörens poker", här gäller det att få så många poäng som möjligt i poker passiansen.

Den som lyckades bäst var upphovsmannen Sören C, tätt följd av Jan S och Jan L, en bit från täten var Lars H.


Vilket gav följande slutställning efter de 5 grenarna:


Jan L och Jan S, 13 poäng, Lars H och Sören C 12 poäng

 

Här ser vi vinnaren Jan Larsson mottaga den åtråvärda von Rohmans pokal av fjolårets vinnare tillika ordförande i FFWB Lars Hedlund.


FFWB gratulera Jan Larsson till hans 1:a inteckning i pokalen.


Tack till hela FFWB för ett som vanligt bra årsmöte och en spännande 5-kamp, vill även rikta ett varmt tack till sekreteraren för ett underbart val av mötesplats Färna herrgård.