FFWB = Föreningen för Winns Bevarande

5-kampen 2018, Marholmen den 19:e i ordningen !!


När FFWB genomförde den årliga 5-kampen ute i Stockholms skärgård, var det många frågetecken som skulle rätas ut, skulle Jan Larsson, fjolårets vinnare stå emot trycket och återuppliva hans seger från 2017. Eller var det dags att någon övrig medlem i FFWB att visa sig på styva linan?


Kan nämna att det var jubileum i föreningen också det var det 20:e Årsmötet för FFWB. ni kan notera på bilden nedan "Nya tröjor"

Kan redan här konstatera att under jubileét fick vi även besök av kända fotbolls-profiler som ville gratulera FFWB.

1:a grenen i årets 5-kamp var den gamla hederliga hästskokastning. Här började Jan Larsson med en klar seger, då började man fundera skall Jan Larsson ta sin 2:a inteckning i pokalen, Han såg stark ut.


Det brukar vara en gren som "bonden" i FFWB brukar vinna, men detta mästerskap blev "bonden" sist.


Jan L, 4 poäng, Jan S, 3 poäng, Sören C, 2 poäng och Lars H, 1 poäng.


2:a grener i 5-kampen var "Ringkastning" här visade Jannarna hur man skall kasta ringarna på de uppsatta pinnarna. Jannarna delade på 1:a platsen.


Jan L, 7.5, Jan S, 6.5, Sören C, 3, Lars H, 3 poäng

3:e grenen frisbee blev något av starten för de gamla rutinerade herrarna i FFWB. Bra resultat av alla deltagarna i tävlingen så här långt.

 

Ställningen efter 3 grenar.


Jan L, 8.5, Jan S, 8.5, Lars H, 7, Sören C, 6 poäng


Efter de 3 utegrenarna har samtliga chans till segern !!

4:e grenen är som vanligt Pilkastning  (Det tävlas inomhus nu för tiden) det skall nämnas att det magneter i pilspetsarna)


Jo, ni ser rätt, det är SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson.

Har denna person tillkommit i medlemsmatrikeln? Nej Karl-Erik besökte FFWB för att gratulera till 20 års jubiléet och samtidigt fick Karl-Erik i uppdrag att medverka som mötesordförande i det prestigeladdade 20:e årsmöte för FFWB.

Kan nämna att Karl-Erik skötte uppgiften på ett strålande sätt och belönades med Tunnbröd från Norrala och 1 ex. av Idrottsminne från Hälsinglands Idrottshistoriska Sällskap.


Hur gick det i 4:e grenen Pilkastning?


Jan L, 11.5, Lars H, 11, Jan S, 10, Sören C, 7,5   


Inför den sista tävlingsgrenen var det stenhårt mellan Jan L, Lars H och Jan S endast 1.5 poäng mellan 1:a till 3:e platsen.


Det var en spännande avslutning på 5-kampen. Det var den traditionella passiansen som till slut fällde avgörande.


Fjolårets mästare Jan Larsson fick denna gång kapitulera för det var Lars Hedlund som till slut drog det längsta strået.


Lars H, 15, Jan L, 14.5, Jan S, 11, Sören C, 9.5

Här ser vi segraren i 2018 års 5-kamp !!!


2017 års vinnare Jan Larsson lämnar över den åtråvärda von Rohmans pokal till segraren 2018 Lars Hedlund, det var Lars 6:e inteckning i pokalen.


FFWB kan glädjas åt att 20-års jubiléet har genomförts på ett ypperligt sätt. 5-kampen stenhård, det 20:e årsmöte avklarat m.h.a. SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson och sedan besök av Bo "SuperBo" Andersson, som var vänlig och anslöts sig till jubiléumsmiddagen.  STORT !!